Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hazugság korlátok nélkül
  2008-03-21 18:54:16, péntek
 
  Hazugság korlátok nélkül
2008-03-20. 12:00:09

Olvasom a Mítoszgyártás futószalagon c. szösszenést és elgondolkodom. Igen, van még ehhez csatolható adat, ajaj, nem is kevés. Nézzük mindjárt Glatz Ferenc: Magyarok krónikáját (Officina Nova, 1996)-mely nem arról nevezetes, hogy a magyarságért bármiben kiállna és zsidóellenes lenne. Mit is olvashatunk itt a 411. oldalon? Két cím is van. Az egyik: A zsidók egyenjogúsítása. A rövid bekezdés végén ez áll:

,,A zsidók egyenjogúsítását csak 1849 július 28.-án, az utolsó szegedi országgyûlés iktatta törvénybe. A zsidóság jelentős szerepet játszott a honvédsereg felszerelésében. A hadseregben pedig nem volt akadálya a zsidó katonák előrejutásának."

Nos, hol említi, hogy zsidó ezredeket, 20 ezres létszámmal állított ki a magyar zsidóság? Nem említi. Akkor?

Nézzük a másik címet, amely a ,,Katonai összeomlás és fegyverletétel" címet viseli. Itt a végén olvashatunk a veszteségekről, emígyen:

,,A szabadságharc emberáldozatainak a számát nem ismerjük. Az orosz hadsereg össz vesztesége 13.554 fő volt. A császári hadsereg a harctereken 10.173 főt veszített, de ebben nincsenek benne a Határőrvidékek és a nemzetiségi felkelők veszteségei, s a sebesülésben, vagy járványban elhunytak. A magyar fél veszteségéről az adatok 24-54 ezer fő között ingadoznak. A magyar polgári lakosság veszteségét 10 ezer főre becsülik."

Nos, hát itt van az a bizonyos 10 ezer fő, polgárok és akkor. ugye, a polgár zsidót jelent! Avagy még sem?

Nézzük meg a lakossági adatokat. Nagy Magyarország lakosságának és az itt élő zsidóságnak a számát ugyancsak Glatz könyvének több helyéről kiolvashatjuk. A mellékelt ábra ezt szemlélteti.

http://nemenyi.net/galeriaN/hirek/zsidomgyr.jpg


Mit látunk? 1842-ben 241.632, ugyanakkor 1869-ben már 553.641 zsidó élt itt, miközben a magyarság létszáma 13.8 és 15.2 millió volt. A zsidóság ez alatt a 25 év alatt megduplázta a létszámát, a magyarság meg a középkorra jellemző 200 évenkénti duplázódást mutatta. Ekkora szaporulat természetes körülmények között nincs, ez egy invázió jellegû betelepedést mutat. Az 1. világháború idejére a teljes lakosság 10% már galiciai zsidó volt.

Visszatérve 1848-ra: ezen kelle elgondolkoznunk! 242 ezer zsidó kiállított 20 ezer katonát? Mikor? Hol vetették be? Glatz nem tud róla, mert ha tudna, vastag címmel propagálná. Ebből a 20 ezerből van 10 ezer veszteség? A teljes magyar katonai veszteség közel fele, vagy legalább is negyede?

Mit mondjunk erre? Csakis azt, hogy hazugság.

De ezen nem szabad csodálkoznunk. Állítólag Dávid király is 25 ezer katonát állított ki abból a Jeruzsálemből, ahol akkor nem is élt 25 ezer ember. Avagy Josephus Flaviusnál olvashatunk hátborzongató számokat. Leginkább akkor, amikor azt állítja, hogy a rómaiak a Kr.u. 70-ben, amikor Jeruzsálemet ostromolták, ott 600 ezer embert öltek meg. Ne feledjük, Jeruzsálem akkor kb. 1 km2 területen volt és a mai modern városokban ekkora területen sem él 20 ezernél több ember. Nem fér el! Hazugság.

Avagy, amikor a babiloni fogságból visszatértek:
Josephus Flavius A zsidók története, Gondolat, Budapest. Fordította: Révai József. (1966), p.: 1 (XI:3.10) így ír:

,,Azoknak a tizenkét évesnél idősebb Júda és Benjámin XE "Benjámin" törzsbelieknek a száma, akik kiköltöztek, négymillió hatszázhuszonnyolcezer volt; a léviták száma hetvennégy, a többi tömeg, asszonyok és gyermekek; negyvenezerhétszáznegyvenketten voltak".

Eléggé különös arányban vannak a férfiak, a nők és a léviták, nem is beszélve az összes létszámról, mely több millió - és ez mind elférne Jeruzsálemben? Nem. Josephus hazudik.

Még a liberálisok is szoktak a Bibliára hivatkozni, ha úgy hozza az ügyük. Az Ószövetségben van az emberi erkölcsöt képviselő ú.n. 10 parancsolat, amely manapság gyakran hivatkozási alap. Nézzük meg alaposabban, hogy mire vonatkoznak a parancsok?

Az Úr ezeket jelentette ki:

Kiv 20.2-17 (1) ,,Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem.
(2) Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt. Ne borulj le ilyen képek előtt és ne tiszteld őket, mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok.
(3) Azoknak a vétkét, akik gyûlölnek engem, megtorlom fiaikon, unokáikon és dédunokáikon. De ezredízig irgalmasságot gyakorlok azokkal, akik szeretnek és megtartják parancsaimat. Uradnak, Istenednek a nevét ne vedd hiába, mert az Úr nem hagyja büntetlenül azt, aki a nevét hiába veszi.

(4) Gondolj a szombatra és szenteld meg. Hat napig dolgozzál és végezd minden munkádat. A hetedik nap azonban az Úrnak, a te Istenednek a pihenő napja, ezért semmiféle munkát nem szabad végezned, sem neked, sem fiadnak, sem lányodnak, sem szolgádnak, sem szolgálólányodnak, sem állatodnak, sem a kapuidon belül tartózkodó idegennek. Az Úr ugyanis hat nap alatt teremtette az eget és a földet, a tengert és mindent, ami bennük van; a hetedik napon azonban megpihent. Az Úr a hetedik napot megáldotta és megszentelte.

(5) Tiszteld apádat és anyádat, hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked.
(6) Ne ölj.
(7) Ne törj házasságot.
(8) Ne lopj.
(9) Ne tégy hamis tanúságot embertársad ellen.
(10) Ne kívánd el embertársad házát, ne kívánd el embertársad feleségét, sem szolgáját, sem szolgálólányát, sem szarvasmarháját, sem szamarát, sem más egyebet, ami az övé."
(A Szent István Társulat által kiadott, katolikus bibliából vannak az idézetek, a számokat mi illesztettük oda).

Az első három az Istennel foglalkozik, a negyedik a szabadnappal, a többi vonatkozik az erkölcsre.

Nos, nézzük csak meg? Hol szerepel, hogy ne hazudj?

Az utolsó előtti parancs így szól - és ez lehet kapcsolatban az igazmondással, hogy: Ne tégy hamis tanúságot embertársad ellen. Ám az eredeti héber nyelven az atyafi és nem embertárs szerepel.

És itt a lényeg: még az alapvető erkölcsi törvény sem írja elő a judeai hívőnek, hogy igazat mondjon! Mert még ebben a félrefordított alakban is csak az szerepel: ne tégy hamis tanúságot - de nem az, hogy ne hazudj. A tíz parancsolat alapját képezi egyiptomi halottas könyvben ezzel kapcsolatban az áll, hogy: nem mondtam ki hazug szót. A különbség óriási!

Hogy a hazugság mennyire alapvető manapság az ú.n. júdeo-kereszténynek bélyegzett kultúrában, elég, ha a liberálisokra, a ballib sajtóra tekintünk. Akkor mondanak igazat, véletlenül, ha elbambulnak, nem tudják, hogy mi az igazság, vagy leginkább ha részegek. Mint ahogy tette ezt Horn Gábor is, aki bár tisztában volt az igazsággal, mégis elbambulva, tök részegen mondta csak ki. Kijózanodva ment is handabanda!

Hazudnak reggel, hazudnak délben, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon!

Ez már nem előítélet, ez sajnos tapasztalat. Ennyi és ennyire folyamatos, állandó hazudozás mellett, az ember már semmit sem hisz el. Amikor üvölt, hogy a számok lehetetlenek - 6 millió a német megsemmisítő táborokban, 600 ezer magyar ugyanott, vagy ez a tíz ezer 1849-ben - akkor mit véljünk? Pedig büntető pallossal lépnének fel velünk szemben, ha igazat mondanánk, írnánk. Büntetési tehertétel mellett kényszerítenének a hazugság elfogadására és a hazugság kimondására.

Csodálkozhatunk ezek után, hogy a megfelelő erők nyomásra a tiszaeszlári ügy úgy végződött, ahogy? Hogy a Dunába lövés jogos volt 1919 tavaszától a ‘dicsőség' 133 napja alatt? Hogy a magyar föld olyanok kezében kötött ki, akik csak a hazugság és megtévesztés erejét és nem az erkölcsét ismerték?

Már pedig csakis igazat, mindig az igazat szabad mondani - ahogy az eskünk szövege ezt tőlünk meg is követeli. És azt le is kell írnunk, ki is kell mondanunk! Mert az elhallgatott igazság is hazugság.

Cser Ferenc

[Forrás: Cser Ferenc]

http://nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=31597
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyenjogúsítását, kényszerítenének, felszerelésében, egyenjogúsítása, elgondolkoznunk, szarvasmarháját, csodálkozhatunk, határőrvidékek, veszteségekről, előrejutásának, félrefordított, törzsbelieknek, szolgálólányát, fegyverletétel, hátborzongató, irgalmasságot, hullámhosszon, kiolvashatjuk, veszteségéről, ószövetségben, kereszténynek, jeruzsálemben, elgondolkodom, igazmondással, mítoszgyártás, szabadságharc, csodálkoznunk, jeruzsálemből, liberálisokra, tiszaeszlári, illesztettük, visszatértek, kapcsolatban, jeruzsálemet, dédunokáikon, lehetetlenek, magyarságért bármiben, zsidók egyenjogúsítása, rövid bekezdés, zsidók egyenjogúsítását, utolsó szegedi, zsidóság jelentős, honvédsereg felszerelésében, hadseregben pedig, zsidó katonák, magyar zsidóság, másik címet, végén olvashatunk, szabadságharc emberáldozatainak, orosz hadsereg, császári hadsereg, nemzetiségi felkelők, Glatz Ferenc, Officina Nova, Nagy Magyarország, Állítólag Dávid, Avagy Josephus Flaviusnál, Josephus Flavius, Révai József, Benjámin XE, Szent István Társulat, Horn Gábor, Cser Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png cica  Szép álmokat!  Rátalálsz  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  A másik dolog,  Png lepke  Paul David Tripp Április 20  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Minden harmadik...  Makszim Gorkij gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Németh László tollából  Elköszönt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Albert Einstein gondolata  Szívem  Png férfi  Akik bántanak téged  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Elköszönt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fekete István - Akác  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Tanuld meg ezt a versemet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy lelki imádság  George Gordon Lord Byron: Inez...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Fehér virág  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png fotel  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép napot kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Erdőn  A Megváltó szolgálatában  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png fotel  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mindig jusson idő nevetni  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem számIt  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  képre írva  Próbálj meg ...  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
magyarságért bármiben, zsidók egyenjogúsítása, rövid bekezdés, zsidók egyenjogúsítását, utolsó szegedi, zsidóság jelentős, honvédsereg felszerelésében, hadseregben pedig, zsidó katonák, magyar zsidóság, másik címet, végén olvashatunk, szabadságharc emberáldozatainak, orosz hadsereg, császári hadsereg, nemzetiségi felkelők, adatok 24-54, magyar polgári, polgár zsidót, lakossági adatokat, számát ugyancsak, mellékelt ábra, magyarság létszáma, középkorra jellemző, invázió jelleg&#251, teljes lakosság, teljes magyar, babiloni fogságból, zsidók története, tizenkét évesnél, léviták száma, többi tömeg, összes létszámról, emberi erkölcsöt, szolgaság házából, föld alatt, nevét hiába, pihenő napja, kapuidon belül, hetedik napon, hetedik napot, első három, többi vonatkozik, utolsó előtti, eredeti héber, alapvető erkölcsi, judeai hívőnek, félrefordított alakban, különbség óriási, hazugság mennyire, ballib sajtóra, számok lehetetlenek, német megsemmisítő, hazugság elfogadására, hazugság kimondására, megfelelő erők, magyar föld, erkölcsét ismerték, igazat szabad, eskünk szövege, elhallgatott igazság, egyenjogúsítását, kényszerítenének, felszerelésében, egyenjogúsítása, elgondolkoznunk, szarvasmarháját, csodálkozhatunk, határőrvidékek, veszteségekről, előrejutásának, félrefordított, törzsbelieknek, szolgálólányát, fegyverletétel, hátborzongató, irgalmasságot, hullámhosszon, kiolvashatjuk, veszteségéről, ószövetségben, kereszténynek, jeruzsálemben, elgondolkodom, igazmondással, mítoszgyártás, szabadságharc, csodálkoznunk, jeruzsálemből, liberálisokra, tiszaeszlári, illesztettük, visszatértek, kapcsolatban, jeruzsálemet, dédunokáikon, lehetetlenek, elhallgatott, lakosságának, magyarország, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.